LED Aydınlatmanın Avantajları

LED Aydınlatmanın Avantajları

LED aydınlatma teknolojisi çağımızın en trend mühendislik gelişmelerinden birisidir. Günden güne daha verimli, daha dayanıklı ve daha uygun maliyetli hale gelmektedir. LED teknolojisinin ve LED lambaların avantajlarını bulacağınız 23 maddelik listemiz aşağıda!

LED aydınlatmanın avantajları

LED’ler kullanıcılarına sayısız avantajlar sunar. Bunları maddeler halinde şöyle sayabiliriz:

Enerji maliyetinizi azaltır

LED aydınlatma diğer aydınlatmalara oranla %80’lere varan oranlarda enerji tasarrufu sağlar. Evinizdeki tüm ışıkları LED ile değiştirdiğinizde gerçekten de fark yaratabilecek bir enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Ultraviyole ışın yaymaz

Ultraviyole (UV) ışınları yıllarca süren tartışmaların başrolünde olmuştur. Çoğu insan ultraviyolenin kaynağını güneş olarak bilse de pek çok geleneksel ampulde de ultraviyole vardır. LED aydınlatmanın sağlığa yararı, UV ışınlarının veya diğer zararlı emisyonların olmamasıdır.

Çevre dostudur

LED ışığı karbonun ayak izlerini azaltır. Daha az emisyon, daha az zehirli atık ve daha az ısı üretilir.

EKLENTİ DETAYLARI  led-ve-tasarruf.jpg 2 Kasım 2019 27 KB 600 x 400 pixel Resmi düzenle Kalıcı olarak sil Alternatif metin Görselin amacını açıklayın(yeni sekmede açılır). Görsel tamamen dekoratif amaçlı ise boş bırakın.Ba

Enerjiyi ısı olarak harcamaz

LED aydınlatmanın bir diğer önemli özelliği, bir diyot ve ısı emici tasarımı ile yayıldığı için ısınmamasıdır. Floresan, halojen ve CFL ampulleri çok fazla radyan ısı üretir. LED’ler ancak yanlış kullanılmaları durumunda ısınırlar.

Sıcak, soğuk, gün ışığı tonlarında seçilebilir

Işığın ayarlanabilmesi ve farklı şekillerde kullanımı ile LED’ler renkli ekranlar kullanan şov dünyası müşterileri için birebirdir. Ayrıca her türlü ev ve ticari uygulamalarda ortam atmosferini değiştirmek için LED aydınlatma kullanılabilir.

Odaklanmış, direkt bir ışık elde edilir

LED’lerde kullanılan diyotlar doğrusal çalışır. Tipik olarak, odaklanmış ışığın yönü, ışını belirli bir alana zorlayan bir yansıma şeklinde gerçekleşir. İstenmeyen bölgelerin aydınlatılmasıyla enerjiyi boşa harcamak yerine, diyotun en çok ihtiyaç duyulan yere ışık tutması için gereken gümüş reflektör parçası yoktur. Ayrıca, çok yönlü diyotun ortaya çıkmasıyla birlikte, yönlü LED aydınlatmanın ilk kısıtlamaları tarihe karışmıştır.

Kaliteli ışık üretir

Hepimiz hayatımızın bir döneminde oldukça rahatsız edici tavan armatürlerinin altında çalışmışızdır. Son derece rahatsız edici olan ve gözleri yoran flaş etkisi özellikle floresan lambalarda sıkça karşımıza çıkar. Fonksiyon ve kullanımda çok tutarlı olan LED aydınlatma, flaş sorununu azaltır.

LED ışıklar daha az enerjiyle daha kaliteli ışık üretir. Floresan ampullerin eşdeğer lümen çıkışını elde etmek için daha az sayıda LED kullanmak yeterlidir.

Rahattır

Balast yok, büyük aydınlatma kutusu yok, tasarım açısından büyük zorluklar yok! LED aydınlatma armatürlerin tasarımları doğal, temiz ve hafiftir.

Ses yapmaz

Eski aydınlatma armatürlerinde duyulan uğultu LED’lerde olmaz. Tutarlı oldukları kadar sessizlerdir de.

Geniş renk yelpazesine sahiptir

LED ışıklar insan yapımı ışık renk spektrumunu yeni uzunluklara itmiş ve eşi görülmemiş bir renk yelpazesi oluşturmuştur. Çok sayıda farklı renkte ışık elde edebilmek mümkündür.

Boyutları küçüktür

Bir LED ışığını oluşturan diyot yaklaşık 1 mm’dir. Bazı LED ışıklarda daha büyük diyotlar da bulunur; ancak bazı şirketler onları daha da küçültmek için uğraşıyorlar. Bu uğraş LED’lerin önümüzdeki yıllarda daha küçük boyutlarda olacağı anlamına geliyor.

Farklı tasarımlar yapılabilir

LED’ler her yere uyar. LED aydınlatmanın en pozitif yönlerinden biri tasarım olanağının çok çok esnek olmasıdır. LED armatürlerin hafif yapısı, büyük ebatların neredeyse zahmetsizce askıya alınmalarını sağlar.

Aydınlatmanın geleceğidir

LED gerçekten de aydınlatmanın geleceğidir!

LED aydınlatma teknolojisi atlar için süslü kuyruk süsleri, giyilebilir renkli elbiseler ve hatta bir LED masa örtüsü yapmak için bile kullanılıyor. LED ışıklar eşsiz ve eğlenceli konseptlere yol açmıştır.

Soğuktan etkilenmez

LED ürünler çok düşük sıcaklıklarda bile performans düşüşü göstermez. Parlaklıklarında ve çalışma sürelerinde azalma gözlenmez.

Tutarlı ışık elde edilir

Geleneksel ampuller yaşlandıkça ışık yoğunluğunu kaybeder. Günümüzde kullanımda olan birçok LED lamba, bugün olduğu gibi son günlerinde de parlak olacaktır. LED aydınlatmanın önemli bir satış argümanı yaşlandıkça solmayacak veya etkinliğini kaybetmeyecek olmasıdır.

Nobel ödüllüdür

2014 yılında, üç bilim insanına LED’i icat ettiği için fizik dalında Nobel Ödülü verilmiştir.

led ve gelecek

Uzun ömürlüdür

LED’lerin kullanım ömürleri oldukça uzundur. İstatistiklere göre günde 3 saat çalışmayla bir led ampul 13 yıl kadar işlev görebilmektedir. LED teknolojisinde henüz yeni olduğumuzu düşünürsek bu çok iyi bir süre.

Dayanıklıdır

Hem akkor ampuller hem de floresanlar kolayca kırılabilir. Bu ampullerin nakliyesi, hem üreticiler hem de perakendeciler için bir zorluk teşkil eder. LED ışıklar bugün piyasadaki neredeyse tüm seçeneklerden çok daha serttir ve içerisinde kırılgan küçük filamanlar yoktur.

Cıva içermez

Cıva tüm dünya vatandaşları için ortak bir sorundur. İçine karışırsa balıkları ve içme suyunu kirletir, akarsu ve nehirlere doğru hızla ilerler. Çok sayıda hastalık, insan tüketimi için güvenli olan eşiği aşan cıva seviyesi ile ortaya çıkar. LED ürünlerin yapısında cıva yoktur.

Anında parlaklık sağlanır

Bazı aydınlatmalar enerjilendiği gibi hemen tam performansta ışık vermezler. Biraz zaman geçmesi gerekir. Ancak LED ışıkların bu sorunu yoktur. LED ışıklarda kullanılan diyot teknolojisi, anahtarın üzerine basıldığında, anında parlaklık sağlar.

Kısılabilir

LED ışıklar (kısılabilir tipte olanlarından alırsanız) kısılabilir. Bu nedenle bu özelliği arıyorsanız, paketleme / açıklama kısımlarını kontrol edin. Dim yaparak farklı seviyelerde ışık elde edebilirsiniz.

Nesnelerin internetinde kullanılır

Hazır olun, çünkü teknik uzmanlar Nesnelerin İnterneti ve LED teknolojisinin daha da iç içe geçmesi konusunda önemli adımlar atıyorlar. IoT uzmanları, LED teknolojisinin büyük üstünlüğünün cihazlar arası tasarımları için harika bir çözüm olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca, IoT’nin temel taşı olan akıllı aydınlatma kontrolü LED aydınlatmalar kullanılarak daha da efektif hale getirilecek.

Sağlık için iyidir

Bakterileri temizleyen kimyasalları aktive etmek için LED ışıklar kullanılabilir. Özellikle hastane uygulamaları için idealdir. Ayrıca psikolojik açıdan LED ışıkların daha rahatlatıcı bir etkisi de vardır.

Yazar Hakkında

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir